Avondsymposium over PBC en PSC, Oostende 2020

De diensten Maag-darm-leverziekten van AZ Delta Roeselare, AZ Groeninge Kortrijk, AZ Sint-Lucas Brugge en Az Damiaan Oostende , hebben op woensdag 29 januari 2020 een avondsymposium georganiseerd over de leveraandoeningen PBC en PSC in samenwerking met onze patiëntenvereniging. Dit gratis symposium voor patiënten, hun naaste omgeving en zorgprofessionals vond plaats in auditorium ‘Staketsel’ in AZ Damiaan met ondersteuning van sponsor Dr Falk Pharma.

Het werd een enorm succes. Meer dan honderd patiënten, hun partner of sympathisanten woonden het avondsymposium bij. Het programma waar o.a. het ziektebeeld en eerstelijnsbehandeling van PBC en PSC werd besproken door dr. Sofie Decock en dr. Charlotte De Vloo kon de aandacht van het publiek trekken. Professor dr. F. Nevens gaf een uiteenzetting over de toekomstige behandelingsopties voor deze zeldzame ziektes. Met de napraatreceptie achteraf, verzorgt door traiteur en delicatessen Demeester, eindigde deze avond. Het netwerken achteraf kon, zoals een van onze bestuurders aangaf, nog even mogen doorgaan.

Wij komen in onze volgende nieuwsbrief nog eens terug op deze geslaagde avond. We zullen ook de samenvattingen van de voordrachten publiceren (M.G.)