Wandeling Papenbos 2023

Op een stralende zondagmiddag verzamelden we met zo’n twintigtal lotgenoten  in de betoverende stilte van de Kempen aan het Pappenbos te Rijkevorsel voor een mooie wandeling. De zon scheen fel aan de hemel, haar warme stralen zorgden voor een gevoel van hoop en hernieuwde energie. 

Deze lotgenoten wandeling bood ons de mogelijkheid om naar elkaars verhalen te luisteren en zich te laten inspireren om de batterijtjes op te laden.

Het samenkomen van mensen die een vergelijkbare uitdaging in hun leven ervaren, creëert een unieke sfeer van begrip en solidariteit. Er ontstaat een gevoel van verbondenheid tussen deze individuen, die allemaal hun eigen strijd vechten tegen hun aandoening. Door samen te zijn en te delen, vinden ze kracht en motivatie om door te gaan.

Tijdens de wandeling werd er niet alleen gefocust op beperkingen, maar juist ook op mogelijkheden. De vraag die centraal stond was niet "Wat kan ik niet meer?" maar eerder "Wat kan ik wel nog?". Deze mindset verschuiving opende voor sommige de deuren naar nieuwe perspectieven en bracht een gevoel van hoop met zich mee. 

De prachtige natuur van de Kempen bood een rustgevend decor voor deze bijzondere ontmoeting. Terwijl we door de groene bossen liepen en langs akkers, voelden de deelnemers een diepe connectie met de natuur en met elkaar. Het geluid van vogels die vrolijk zongen en het zachte ruisen van de wind door de bomen dienden als een herinnering aan de schoonheid van het leven toen er geen vuiltje aan de lucht was. Maar wacht eens , ook vandaag kan  het leven nog mooi zijn ondanks onze bezorgdheden.

Terwijl de zon langzaam naar de horizon zakte was het tijd om de innerlijke mens te versterken. In het unieke decor van het Pappenbos werd de dag  afgesloten met een overheerlijk avondmaal.

We verlieten de Kempen met een hernieuwde energie en een diep gevoel van motivatie om ons eigen droompad te blijven bewandelen, ongeacht de uitdagingen die we onderweg zouden tegenkomen.

Op naar het volgende, de weg is lang, de gidsen ervaren !