De lever Alles wat je moet weten over dit levensbelangrijke orgaan

‘Er bestaan geen quick wins als het over je gezondheid gaat.’  Zes specialisten van UZ Gent bundelen expertise rond de lever

Zonder onze lever kunnen we niet leven, zo simpel is het. De lever speelt een essentiële rol in verschillende stofwisselingsprocessen en zet heel wat stoffen om. Het is ook het enige orgaan dat zichzelf kan herstellen en terug tot zijn ware grootte kan groeien als we er een stuk van moeten weghalen. En toch bestaan er nog steeds veel misverstanden en stigma’s rond de lever.

Hoog tijd dus om die uit de wereld te helpen en mensen op een correcte manier te informeren over de werking ervan. Want is alcohol of chocolade nu slecht voor je lever of niet? Kun je je lever met voedingssupplementen versterken? En is een detoxkuur voor je lever überhaupt mogelijk?

Het antwoord vind je in dit boek, waarin zes specialisten van UZ Gent hun kennis bundelden, met een uitgebreid, wetenschappelijk onderbouwd naslagwerk als resultaat. Niet om de mensen schrik aan te jagen of te overladen. Wél om ervoor te zorgen dat we (preventief) zorg leren dragen voor onszelf en onze lever. Want een leveraandoening kan iedereen overkomen, zeker met het stijgende overgewicht en de daarbij horende leververvetting.

De auteurs staan stil bij de anatomie van de lever en leggen in begrijpelijke taal uit waarom het orgaan zo belangrijk is. Daarnaast komen ook de voornaamste leveraandoeningen (van leverfibrose tot levercirrose en leverkanker) en hun behandelingen aan bod. Je ontdekt wat een  levertransplantatie inhoudt en hoe de achtlijsten werken. Heel wat mythes en onwaarheden worden aangekaart. Tot slot leggen de specialisten uit hoe je gezond met je lever kunt omgaan en wat je kunt doen op het vlak van voeding en beweging als je al aan een leverziekte lijdt.

Over de auteurs
Drs. Hans Van Vlierberghe, Anja Geerts, Xavier Verhelst, Helena Degroote en Sarah Raevens zijn arts-specialisten van het Universitair Ziekenhuis van Gent. Lore Hoof is verpleegkundig specialist en ook verbonden aan het UZ Gent.
Het boek is opgetekend door Sofie Vanherpe.

De lever
Alles wat je moet weten over dit levensbelangrijke orgaan
Hans Van Vlierberghe, Anja Geerts, Xavier Verhelst, Helena Degroote, Sarah
Raevens, Lore Hoof
Pelckmans
Paperback – 192 blz.
ISBN 978-94-6337-719-5
24,50 euro
Vanaf 8 december in de boekhandel

Bij https://www.pelckmansuitgevers.be/de-lever.html kan je een inkijk exemplaar inkijken. Levering is er echter niet gratis. Daarom adviseren we jullie om onderstaande linken naar bol.com te volgen. Zij leveren gratis en je steunt onze vereniging door te trooperen.

Online kan je een 'paperback' bestellen.

Dit boek is ook verkrijgbaar in e-book versie.

Koop je online, vergeet dan niet eerst te Trooperen voor onze vereniging!

Reactie plaatsen

Reacties

Duglio gutierrez Sara
6 maanden geleden

De lever