Terug op controle in het ziekenhuis

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 12:25

De protocollen voor een ziekenhuisraadpleging kunnen verschillen van ziekenhuis tot ziekenhuis. Je kan best steeds de website van jouw ziekenhuis hiervoor raadplegen. Hieronder alvast het protocol van het UZ Leuven.

Vanaf 11 mei start UZ Leuven opnieuw met niet-dringende raadplegingen en functiemetingen. Dit gebeurt geleidelijk, maar toch gaat het meteen om veel meer patiënten. En veel volk dicht bij elkaar, dat moeten we nu net vermijden. Daarom zijn er heel wat richtlijnen en maatregelen. Hierbij de belangrijkste op een rijtje, bereid je goed voor.

  • Breng je eigen mondmasker mee (verplicht vanaf 12 jaar), hou 1,5 meter afstand, kom op tijd maar niet te vroeg: lees alle maatregelen bij aankomst, in het ziekenhuis zelf en tijdens de raadpleging op www.uzleuven.be/nl/raadpleging-en-opname/raadpleging

  • Schrijf je zelf in via de mynexuzhealth-app om drukte in de ontvangsthal te vermijden. Met de app heb je niet alleen je medisch dossier altijd bij de hand, je kan je ook inschrijven voor je afspraak zodra je in de buurt van het ziekenhuis bent. Download nu de app en registreer je toestel. Dit kan nu ook snel en eenvoudig via sms. Je vindt alle info hier: www.uzleuven.be/mynexuzhealth-app

  • In de glazen wandelweg op campus Gasthuisberg wordt een opsplitsing gemaakt in stromen:

1) raadplegingen, functiemetingen en onderzoeken en 2) opname, (dag)hospitalisatie. Volg de signalisatie. Je kan geholpen worden bij het inschrijven via de app. Dat doen we nu al telefonisch, op de dag van je afspraak kan je terecht bij een medewerker. Check de foto’s!

Een groot ziekenhuis terug opstarten in deze omstandigheden, zal niet altijd vlekkeloos verlopen. Loopt er iets niet goed? Laat het weten, we sturen voortdurend bij om je eigen veiligheid, maar ook die van de zorgverleners en van de andere patiënten te garanderen. Wees geduldig, hou afstand, toon begrip voor elkaar ❤.

Alle informatie is gebundeld op www.uzleuven.be/voorbereiden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.