Wandeling-Gent

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 14:32

Behalve voor je lichaam is wandelen ook goed voor je geest. Het zorgt voor ontspanning en dat heeft ook weer positieve gevolgen voor je lichaam. Door ontspanning en bijvoorbeeld een betere nachtrust, voel je je ook lichamelijk beter.

Uitnodiging

Aan de leden van de Vlaamse PBC-PSC-AIH patiëntenvereniging en hun familie

De Raad van Bestuur van de VZW

organiseert op zondag 9 oktober 2022

een wandeling van 3,5 km.

Samenkomst om 14:00 in de midden van de Kouter aan de muziekkiosk in Gent.

Parkeren kan aan de Watersportbaan – Blaarmeersen, Zuiderlaan 13 in Gent. Neem dan de bus 38, 6 of 39. Na ongeveer 15 min bereikt men de Korenmarkt. Loop dan door de Veldstraat (600 meter) en alzo bereikt men de Kouter. De gratis shuttle naar het centrum rijdt op zondag niet.

Opgelet: Parkeren aan Flanders Expo op de gratis parkeerplaatsen op de P + R The Loop Gent kan niet meer. Vanaf 1 september wordt de tramlijn nr.1 maandenlang onderbroken.

Er zijn ook betaalparkings o.a. De Reep, De Zuid en De Kouter.

Gent kent ook een LEZ (Lage emissiezone)

 

De wandeling vertrekt aan de Kouter richting Vogelmarkt, naar de Brabantdam, naar de Reep, we passeren het bisdom, naar de Keizer Karelstraat, naar de St. Jacobskerk, de Belfortstraat, aan het Stadhuis afslaan richting de Hoogpoort en de achterkant van het hotel “Novotel”. Ongeveer 1,5 km; waar wij een tussenstop hebben.

Na de koffie in het Novotel vertrekken we via de voorkant van het hotel naar het Belfort en naar de St. Baafskathedraal, terugkeren doen wij voorbij het Belfort richting Korenmarkt aan de St. Michielskerk, de brug over naar de Korenlei, naar de Jan Breydelstraat, de Burgstraat om uit te komen aan het Gravensteen en terug via brugje, voorbij de Groentenmarkt en dan de Hoogpoort en de achterkant van het hotel “Novotel”. De afstand bedraagt ongeveer 1,6 km . Aan het “Novotel” eindigt de wandeling.

 

De geïnteresseerden kunnen in het hotel aanschuiven voor het buffet (warm en koud, inclusief dranken) tegen 50 euro/persoon. Er wordt een cash betaling gevraagd. De kleine kinderen betalen enkel hun drankjes.

 

Inschrijven via https://forms.gle/bALMa2ApSYxEFQoh9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.