3de nieuwsbrief maart 2020

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 12:21

De 3de nieuwsbrief is deze week verschenen. Je kan hem elders op onze website onder de rubriek 'Nieuwsbrieven' volledig lezen en/of downloaden

VOORwoord van de VOORzitter

De overstap van 2019 naar 2020 is alweer vergeten. 2020 Is al volop aan zet. En wij willen verder met onze jonge vereniging met nieuwe initiatieven en verbeteren van de eerder gezette stappen. De website is “geboren” met dank aan Bert want het ziet er mooi en vooral bruikbaar uit. De eerste Algemene Vergadering moet, goed voorbereid, plaatsvinden.

Waren we gestart met de bedoeling een vereniging op te richten voor PBC-patiënten, er werd al vlug de vraag gesteld om ook PSC-patiënten op te nemen. Ondertussen kwamen er ook nog de AIH-patiënten bij. Een uitdaging die we aankunnen en die de mogelijkheid schept om meerdere mensen te helpen. Op onze (mooie) website kan je over iedere ziekte apart de nodige informatie vinden.

Ondertussen vond in Oostende het avondsymposium plaats in het Auditorium “Staketsel” in het AZ Damiaan. En dit op woensdag 29 januari 2020. Dankzij de herhaalde oproepen van Marc werden er niet minder dan 100 Inschrijvingen vanuit onze vereniging ingeschreven. Een leerrijke avond met goede toelichtingen over PBC en PSC en voorstelling van toekomstige mogelijkheden door professor Nevens. En later op de avond gelegenheid om mensen te ontmoeten en ervaringen te delen met “lotgenoten”.

Onze kerngroep werkt ondertussen aan voorbereidingen voor een symposium in Limburg welke zal plaatsvinden in het “Salvatorziekenhuis”. Datum en uitnodiging hiervoor zullen kortelings bezorgd worden. We willen dit symposium laten plaatsvinden voor de zomervakantie zodat in het najaar een avond kan voorzien worden in de Antwerpse Kempen.

Voor je ligt al de derde uitgave van onze eigen Nieuwsbrief. Veel informatie die nuttig kan zijn. Wij wensen je, namens het voltallige kernteam, veel leesgenot.

Nico

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.