Wandeling in het Zoniënwoud 23 april 2023

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 12:40

Op slechts 10 kilometer van de Grote Markt van Brussel vind je een van de grootste bosgebieden van Vlaanderen. Het uitgestrekte Zoniënwoud verenigt de drie gewesten in ons land, is 4.421 hectare groot, bezit bomen van meer dan 200 jaar oud en is een thuis voor vele dieren. Wandel tussen de statige beukenbomen in het uitgestrekte Zoniënwoud en je vergeet bijna dat de drukke hoofdstad vlakbij is. De best beschermde delen van het Zoniënwoud maken deel uit van de Unesco Werelderfgoedlijst, als onderdeel van een groep van in totaal 94 uitzonderlijke beukenwouden in 18 Europese landen. 

Het Zoniënwoud staat centraal in het rijk van de Brabantse Wouden, een machtig landschap dat vanaf het Hallerbos in het westen helemaal loopt tot aan Heverleebos en Meerdaalwoud in het oosten.

Jezus-Eik dankt zijn ontstaan aan een miraculeus Onze-Lieve-Vrouwbeeldje, ooit opgehangen aan een oude eik in het Zoniënwoud en groeide uit tot een kleine bedevaartplaats. De oude dorpskern tussen het Zoniënwoud en de kerk is uitgegroeid tot een gastronomisch centrum met talrijke restaurants. De barokke kerk werd in 1650 gebouwd in opdracht van de abt van abdij van Park. De kerk heeft een eenbeukig schip en een rechte koorafsluiting. In 1969 werd de neogotische gevel verwijderd en werd de oorspronkelijke barokgevel gereconstrueerd.

Op zondag 23 april 2023 organiseren wij weer een wandeling, ditmaal van 6 km, met tussenstop, in Jezus-Eik, een deelgemeente van Overijse. De samenkomst is voorzien om 14 uur  op de parking de Flos die op 100 m van het Cultureel Centrum De Bosuil, Witherendreef 1 te Overijse, gelegen is. De parking is gratis.

Dit jaar steken we onze wandelingen in een nieuw kleedje. Patiënten die omwille van gezondheidsredenen niet of nauwelijks kunnen wandelen, geven we de gelegenheid om toch met lotgenoten te kunnen praten in de brasserie terwijl anderen gaan wandelen. Halverwege de wandeling komen we opnieuw langs om gezamenlijk van een koffie, thee of frisdrank te kunnen genieten. Waarna de moedigen onder ons hun wandeling verder zetten en om desgevallend ’s avonds samen het avondmaal te gebruiken.

Reserveer nu al de datum van zondag 23 april 2023 in uw agenda of schrijf hier beneden meteen in.

We stellen als avondmaal de volgende gerechten voor waar jullie uit kunnen kiezen:

  1. Steak natuur (240 gr) : 23.50 euro
  2. Steak tartaar - bereid: 21.35 euro
  3. Stoofvlees (huisgemaakt) : 20.25 euro
  4. Vol-au-vent (huisgemaakt) : 20.50 euro

Gelieve cash geld mee te brengen.

Afspraak: Witherendreef 1 te Overijse 14 uur

 

Schrijf je hier alvast in

Problemen met inschrijven? Stuur even een mailtje naar info@mijnlever.be en beschrijf even het probleem. 

Reactie plaatsen

Reacties

Willy
een jaar geleden

Lukt dit

Bert
een jaar geleden

Ja Willy dit lukt, allé dat hangt af van wat je wou proberen/